16.8.2013

2 vuotta

15.elokuuta 2013

tuli täyteen 2 vuotta Jussin onnettomuudesta. Pitkä ja kivinen oli tie alussa, nyt jo sileämpi, vaikka mutkiakin  on ollut. Kiitos Jumalalle, joka kuuli rukouksemme ja kiitos Jussille sitkeydestä ja elämän halusta:)
Jussi ennen onnettomuutta ilveilee:)
Ihan alkuvaiheen kuvia en laita esille.
Jouluna 2012


Jussi 18v 25.3.2013


15.8.2013
Leikkauksia: pää 3 kertaa, molemmat reidet, joissa pitkät ydinnaulat ,niskanikaman ruuvaus,lisäksi ollut keuhkoimu, henkitorven avanne,ravintoportti mahalaukkuun ja alussa reisien ulkoiset ns.Hoffmannin laitteet. 
Solisluiden ja ylimpien kylkiluiden murtumat hoidettu konservatiivisesti eli annettu parantua itsekseen.Osastohoitoja Töölössä,Jorvissa,Peijaksessa.Useita pitkiä antibioottihoitoja yms yms.
Botoxia laitettu 4 kertaa ainakin ympäri oikean puolen raajoja.
Kuntoutusta,hoitoa,kuntoutusta,hoitoa......kuntoutus jatkuu. Tulossa akillesjänteen leikkaus ainakin.

Tänään olen muistellut ja miettinyt. Terapia jatkuu vielä mulla. 
Matka on ollut kova,mutta tänään Jussi seisoo,harjoittelee ottamaan askelia ilman tukea, saa syödä suun kautta sileää sosetta 1dl.n päivässä ja on fiksu ja sanavalmis,asioita pohtiva,partaa kasvattava nuori mies.
Tykkää edelleen hevimusasta,on fanaattinen formulan seuraaja,pelaa tabletilla,kännyllä ja tietokoneella,ajelee sähköskooterilla,pohtii opiskelua, haaveilee äidin herkkuruuista, pelaa kanssamme Kimbleä päivittäin, käy kuntoutuksessa, keskustelee henkeviä,ottaa valokuvia ja muokkailee niitä,pitää yhteyttä kavereihin ja tuttaviin facebookissa,huolehtii siskon kotiintuloajoista, kehuu äidin tekemiä koruja ja hymyilee,vitsailee,viisastelee.

Paljon on kiittämisen aiheita, vaikka ensin oli epätoivon ja musertumisen tunne.
Kaksi vuotta on pitkä aika,kun sitä ajattelee eteenpäin, mutta taaksepäin katsoessa aika on mennyt nopeaan.
Muutakin murheita on sattunut elämässämme tuona aikana, mutta lauantaina on ilon juhla.
 Mieheni esikoinen, siis lastemme isosisko viettää häitä. Sinne siis juhlimaan ja olen varannut Jussilta yhden tanssin. Vaikka ihan lyhyenkin pätkän.
Toisiamme tukien se onnistuu!

26 kommenttia:

 1. Huh, sitkeää porukkaa olette! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Paljon on teille annettu kannettavaksi. Nöyränä katson näitä kuvia. Paljon teille voimia olla Jussin tukena jatkossakin!!

  VastaaPoista
 3. Onpas ollut tie kuljettavana! Hyvin olette jaksaneet tsemppailla kaikki ja vielä voimia jatkoonkin! Jussille terkut :)

  VastaaPoista
 4. voi kamala..Tiedän miltä tuntuu kun oma lapsi on kuoleman kielissä. Se tunne kun ei tunne mitään tai tuntee ihan kaikkea. Vihaa,rakkautta,epätoivoa....kun kaikki tuntuu epäreilulta. Voimia sinne..ihanaa että kaikki menee jo paremmin ja toipuminen on ollut huimaa.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sulle ja myös Jussille! Pojastahan on kasvanu jo mies :)

  VastaaPoista
 6. Voimia teille jatkoon!

  VastaaPoista
 7. On mukava kuulla, että Jussi on jo noin toipunut. On ollutkin rankkaa aikaa teillä. Voimia teille kaikille, etenkin Jussille :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä Jussi!! Mahtava poika ja äiti :) Virtuaalihalaus teille molemmille ja voimia! Pitäkäähän hauskaa juhlissa!

  VastaaPoista
 9. Voimia edelleen ja oikein mukavaa hääjuhlaa !

  VastaaPoista
 10. Hän on kyllä jaksanut hymyillä kaikesta huolimatta. :)
  Kaikkea hyvää kummankin tulevaisuuteen! :) Ihan hirveä klisee mutta niin totta, se mikä ei tapa niin vahvistaa!

  VastaaPoista
 11. Huima muutos ja kuntoutus Jussissa näinä kahtena vuotena. Varmasti voimia vaativa (ja edelleen) koettelemus. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Paljon takana ja vielä varmaankin paljon edessäkin ( elämää ainakin :) ). Muista, että päivä vain ja hetki kerrallansa, enempää ei täydy jaksaa.
  Hyviä häitä teille!

  VastaaPoista
 13. Hurja tahto Jussilla on ja onnekseen kannustava perhe ympärillä auttamassa ja tukemassa. Mahtava kuulla, että nyt jo opetellaan kävelemään ilman tukea. Ja komeakin on poika, ihan hurjasti miehistynyt tuosta 18 vuotiskuvastakin tähän viimeisimpään. =)
  Oikein ihanaa tanssia teille!!!!

  VastaaPoista
 14. Varmasti ollut raskas kaksi vuotta, tsemppiä ja mukavaa hääjuhlaa!

  VastaaPoista
 15. Liikutuksella luin kertomustasi ja ajattelin, että Suojelusenkeleitäkin on ollut matkassa.
  Hyvää jatkoa tästä eteenpäin.
  Hyvää hääjuhlaa!

  VastaaPoista
 16. Kiitokseni teille kaikille♥

  VastaaPoista
 17. Teillä on takananne aivan uskomaton tie!

  Tsemppiä tulevaisuuteen, Sisupussi-Jussille erityishalaus!

  Aivan ääretön sisukkuus ja tahto huokuu koko perheestänne! <3

  VastaaPoista
 18. Valtava määrä voimia ja tahtoa on teiltä vaadittu tähän tilanteeseen pääsemiseksi. Ja paljon varmasti tarvitaan vielä jatkossakin. Tsemppiä ja voimia siis tulevaisuuteen <3

  VastaaPoista
 19. Valtava määrä voimia ja tahtoa on teiltä vaadittu tähän tilanteeseen pääsemiseksi. Ja paljon varmasti tarvitaan vielä jatkossakin. Tsemppiä ja voimia siis tulevaisuuteen <3

  VastaaPoista
 20. Varmasti olleet raskaat kaksi vuotta. Sekä Jussille että muulle perheelle. Mutta ihan mahtava kehitys, hienosti on Jussi kuntoutunu!
  Tsemppiä, ja toivottavasti tanssi sujui hienosti! :)

  VastaaPoista
 21. En osaa edes kuvitella mitä kaikkia tunteita äitinä olet joutunut läpikäymään noiden kahden vuoden aikana. Toivottavasti tanssi sujuu hyvin :) Oikein hyvää hääjuhlaa teille!

  VastaaPoista
 22. Kiitokseni:) Häät olivat mukavat ja tanssin niin Jussin kuin miehenikin kanssa,pitkästä aikaa. Ei ole ollut tämmöisiä tanssijuhlia useaan vuoteen!

  VastaaPoista
 23. Onnea kovasti monestakin asiasta <3 onnea myös tulevaan - teille kaikille!

  VastaaPoista
 24. Paljon voimia on teille suotu ja sitä olette tarvinnutkin ja tulette tarvitsemaan vielä! Matka on ollut teillä pitkä ja vielä jatkuu, mutta toivottavasti pahimmat mutkat ovat jo takana ja tie on tasaista tästä eteenpäin <3

  VastaaPoista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Arvostan kommenttiasi ♥