2.3.2015

Leipää savipadasta

Pataleipä on varmaan 

jo kaikile tuttu.
Ohjeen nappasin täältä

Paistoin leipäni savipadassa, padan kunnollisen liotuksen jälkeen tietty.
Muuten ihan ohjeen mukaan tein, mutta kun olin rääpinyt taikinan jauhotetulle leivinalustalleni, ripottelin sinne joukkoon valkosipulirouhetta ja ruokalusikallisen auringonkukan siemeniä.

Ja kun maltoin antaa leivän hieman jäähtyä, maistoin kantapalan rapeakuorisesta leivästäni.
Oli hyvää! Voin suositella <3

Olen lepuuttanut nivelrikkoista peukaloani nyt viikon. Ja samalla sain flunssan ja kovan yskän.
Nyt olen vielä kotosalla muutaman päivän.
Kovasti tekisi mieli puuhastella koruja, mutta ei jaksa. Leipä oli niin helppo ja selvisin melkein ilman käsiä, että sen uskalsin pyöräyttää.
Luultavasti joudun illemmalla laittamaan uuden leipäsatsin muhimaan...nälkäisiä syöjiä nyt piisaa, kun mieskin aloitti työt 3 kk.n lomautuksen jälkeen.




Hauska läppä tuli leipään ehkä siksi, etten uskaltanut kovin palloa muotoilla taikinasta...pesin kyllä käteni hyvin, mutta kuitenkin:)

Hyvää viikonjatkoa ja eiköhän seuraava postaus ole jo koruja...

14 kommenttia:

  1. Tuo valkosipuli on kyllä hyvä lisä pataleipään! Minäpä laitan ensi kerralla myös sitä. :) Olen tehnyt tuota pataleipää gluteenittomana, tosi hyvää tulee niinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on<3
      Gluteenioton vaihtoehto olis tarpeen mullekin, sukulaisille vois tarjota.

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköistä leipää, ihanhan tässä vesi hurahtaa kielelle :)

    Pikaista paranemista, on tuo flunssa tai mikä ikinä sitten onkaan melkoisen sitkeää laatua. Onneksi itse olen välttynyt siltä, ainakin toistaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä maistui:)
      Yskä on tässä pahin oire...

      Poista
  3. Nam; tein just pataleipää ja hyvää oli sekin:-)

    VastaaPoista
  4. ♥nam, tuoretta leipää!

    VastaaPoista
  5. Hyvän näköstä. Kyllä kotonatehty leipä on hyvää:)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää☺
    Mukavaa naistenpäivä ehtoota ☺

    VastaaPoista
  7. Todella herkullisen näköistä! Kiitos vierailusta blogissani :). Mikähän mahtaa olla tuo mainitsemasi "uusi korukirja". Hienoimmat metallilankakorut??? Suomensin sen ja se ilmestyi juuri tänä talvena. Suosittelen, jos se ei ole tuttu vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin se, hyvä kirja:)
      Kiitos itsellesi!

      Poista
    2. Voi kun kiva saada joskus tällaista lukijapalautetta - suomentajan työ on aika näkymätöntä...

      Poista

Arvostan kommenttiasi ♥