2.5.2012

Kieputusta/Kevään korva

Harjoittelin kieputusta kuparilangalla 0.8 mm. Lukko on omaa tekoa, kuparilanka 1.2 mm. helminä joitain vanhoja vihreitä, valkoisia ja sitten lasikristallia ,helmihattu ja kauan sitten jostain tilattu simpukkariipus. Sekin on kauan etsinyt paikkaansa. Tökkäsin tuohon, voi olla, että menee vielä vaihtoon.
Vaikeaa on, ja käsiala vielä hutera , mutta jospa tuonkin taidon oppisin..
15e.


10 kommenttia:

 1. Kaunista jälleen:)
  Yksi kysymys olisi; mitä tarkoittaa ripistikkeli? Ihan uusi sana minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä kysymys. Lisäsin selvennyksen tuohon Korustamo-kuvan alle, voipi olla muutama muukin,joka ei ole kuullut ripistikkeliä. Se on siis "Ylimääräinen ja turha pikkutavara, kuten koriste-esine, tilpehööri." Tässä tapauksessa noi mun kirppistavarat ja esim. mummulta saadut kipot ja tuo vanha kana,joka on äitini tekemä yms.

   Poista
 2. Pitkissä ketjuissa sitä kieputtelua saa todella tehdä melkomoisen määrän! Hyvältähän tuo näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä se kieputtelu muuten sujuu, mutta se lopetus ja langan pään piilottaminen pistää taidot lujille:)

   Poista
 3. Itekin olen tehnyt tuollein kieputustekniikalla yhden helmirannekorun ja vaihteeksi TAAS napsahti hopea poikki keskeltä. Pitäisi varmaan seuraava tehdä jotenkin paksummasta hopeasta että kestäisi käytössä paremmin... kestihän tuokin nyt muutaman kuukauden päivittäistä käyttöä, kun sen alkuvuodesta korjasin uudella lenkillä. Onko sulla koskaan katkennut nuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on eka työ näin kieputellen, mutta tehdessä napsui kaksi poikki. Tää on onneksi halpaa kuparia.Lenkit kyllä pettää,jos ovat liian ohutta/huonosti väännettyjä.

   Poista
 4. Voi kun kaunis, kupari ja vihreä sopii hienosti. Tuo riipuskin on huomiota herättävä, kuin silmä vaikka taitaa kuvata riikinkukon sulkakuviota, hieno jokatapauksessa. Kieputteluissa saa käsityö näkyä, yhden kesän minäkin sitä harjoittelin ja kirosin, tyhmä vielä hopealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Riipus on riikinkukon sulkakuvio, mutta väreiltään sopi mielestäni tähän.Harjoitukset jatkuvat tietenkin, ehkä seuraava on rannekoru...

   Poista

Arvostan kommenttiasi ♥